Kerstpakket

De tijd van het kerstpakket is weer aangebroken…
In december hebben we een aantal feestelijke momenten, waarbij u rekening moet houden met
vrije ruimte van de werkkostenregeling!!

Maakt u optimaal gebruik van uw vrije ruimte van de werkkostenregeling?

Waar vallen de verschillende verstrekkingen van december onder in de werkkostenregeling?

Met Sinterklaas heeft u uw medewerkers misschien wel een chocoladeletter en/of een amandelstaaf gegeven. Deze attentie valt in de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Voor de kerst een gezellig kerstborrel op kantoor, deze valt onder de gerichte vrijstelling en gaat niet ten kosten van uw vrije ruimte van de werkkostenregeling. Maar de kosten van uw kerstborrel in het café om de hoek vallen daarentegen wel in de vrije ruimte.

Wilt u als werkgever uw medewerkers een kerstpakket of kerstbonus gegeven? Deze attentie valt ook in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. U kunt de vrije ruimte van de werkkostenregeling berekenen door 1,2% van uw fiscale loonsom te nemen.

Misschien heeft u eerder in 2016 al andere kostenposten in de vrije ruimte van de werkkostenregeling laten vallen. Bijvoorbeeld u vergoedt meer dan € 0,19 per gereden kilometer voor de zaak, personeelsuitje, geld of cadeaubonnen op secretaressedag of u betaald ook nog de parkeerkosten.

Wanneer u boven de vrije ruimte komt, dan betaald u 80% eindheffing. Deze eindheffing betaald u in januari samen met de betaling van de loonheffingen van december.

Mocht u voor het beslissen willen weten hoeveel u nog aan vrije ruimte in de werkkostenregeling heeft. Neem dan even contact op het uw contactpersoon bij de Lijster Administraties en Belastingen.